deel

5 Keuken Life Hacks – Deel 1

door
Life Hacks

Wie wilt z’n leven nu niet makkelijker en eenvoudiger maken? Precies! Daarom kom ik hier met alvast 5 handige life hacks die je sowieso zelf kan gebruiken. Daar gaan we!

 • Pannenkoeken, maar dan anders
  Wil jij ook mooie vormpjes bakken? Voor jezelf, of voor de kinderen, dat maakt niet uit. Maar pak een koekjessteker en leg deze in de pan, vul deze met je pannenkoekenbeslag en je hebt een prachtige vorm! Let wel op dat je geen steker van plastic hebt, metaal of silicone is beter! Dit werkt trouwens ook goed om je eitje in een vorm te bakken.
 • Guacamole, maar dan altijd groen…
  Guacamole, altijd lekker, maar als je nu net teveel hebt en je wilt hem iets langer bewaren, dan durft deze wel eens bruin te worden. Dit is een reactie van de guacamole met zuurstof. Je kan hier twee dingen tegen doen, namelijk een laagje water bovenop de guacamole gieten en deze er weer afhalen zodra je hem ga opeten, of je sprayt er bak spray over (welke je ook kan gebruiken om je bakblik in te vetten). Succes!
 • Altijd je boter op tijd op temperatuur
  Je kent het wel, je wilt net gezellig met de familie gaan lunchen en omdat het zondag is gebruiken we roomboter, maar je bent vergeten om deze uit de koelkast te halen. Niemand heeft graag harde koude boter, want dat smeert totaal niet prettig. We kunnen deze boter nu gelukkig super snel zachter maken. Pak een glas welke over je boter past en maak deze warm, dat kan door er even heet water in te laten staan of door hem in de magnetron te zetten. Zodra het glas warm is zetten we deze op z’n kop over de boter, dit laten we even staan en voilà, zachte smeerbare boter!
 • Eierschillen zijn toch niet zo lekker
  Iedereen kent het wel, je breekt een ei en er gaan een paar stukjes schil mee, en dat is nu eenmaal niet zo lekker. Je gaat met je vinger vissen om de schil uit het eiwit te krijgen maar het lukt maar niet… Maak gewoon je vingers een beetje nat en je zal verbazen hoe soepel het gaat!
 • Oudbakken koekje van eigen deeg
  Misschien heb je wel onze koekjes met chocolade en pindakaas gemaakt, maar waren het toch teveel koekjes en wil je ze graag iets langer bewaren. Stop de koekjes niet in de koektrommel maar in een luchtdichte trommel van bijvoorbeeld Tupperware en leg er een appelpartje bij. Dit stukje appel zorgt ervoor dat de koekjes niet uitdrogen en ze veel langer vers blijven! Wanneer je de koekjes nog langer wil bewaren kun je altijd het stukje appel vervangen door een nieuwe!

Dat waren de tips voor deze keer! Snel zullen we met nieuwe tips komen!

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oh My Foodies
Sluit Kookmodus