deel

Zo eet je gezonder

door
Gezonder

Gezonder eten, dat wil iedereen, maar soms is er nu eenmaal geen tijd voor. Dan hebben we toch 5 tips die je kunnen helpen om richting een (meer) gezonde leefstijl te gaan. Lees je mee?

 • Maak je eigen fruitijsjes!
  Het is zomer! Dus dan eten we graag ijsjes. Maar een ijsje met veel toegevoegde suiker is niet de meest gezonde manier. Waarom maak je je eigen ijsjes niet zelf? Hier kun je een paar lekkere ideeën vinden.
 • Pak groente vervangers
  Koolhydraten, iedereens vriend en vijand. Bijvoorbeeld een lekker bord vol pasta, een koolhydratenbom! Je kan bijvoorbeeld je courgettes en wortels in slierten schillen en tadaa, een lekker groente spaghetti. Als je je pasta af en toe hierdoor vervangt dan ben je alweer een stukje op de goede weg. Want zeg nu zelf, wie kan de pasta voor eeuwig aan de kant zetten? Niemand toch!
 • Toch eens ruilen
  Sausjes, een lekkere toevoeging van je maaltijd. Maar vaak zitten deze toch vol met vet en suikers. Een paar kleine aanpassingen kunnen al grote verschillen maken, gezonder en toch lekker. Laat de mayonaise bijvoorbeeld staan en voeg Griekse yoghurt toe, of gebruik tomatenpuree in plaats van ketchup. En verder kun je je sausjes natuurlijk nog op smaak brengen met verschillende kruiden.
 • Eiwitten
  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wanneer je eiwitten aan je maaltijd toevoegt, je langer een voller gevoel hou. En daarbij, je spieren hebben eiwitten nodig om te kunnen groeien. Hoe je dit kan doen? Gebruik een hummus-dipsaus, in plaats van een kaassausje, of voeg bonen toe aan je rijstgerecht. Of gebruik mager rundvlees of kipfilet in plaats van varkensvlees. Wat is jouw favoriet?
 • Het zit allemaal in de drankjes…
  De ‘gezonde’ drankjes die je in de winkel koopt zitten vaak vol extra suikers en hebben totaal geen vezels. Wanneer je in iets zoeters zin hebt dan alleen water kun je je eigen smoothie eens maken. Of voeg eens vers fruit toe aan je water.
Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oh My Foodies
Sluit Kookmodus