deel
kookmodus
print
Je moet ingelogd zijn om te kunnen opslaan
Login / Registreer
Opslaan
Je moet inloggen om te kunnen waarderen
Login / Registreer
waardeer recept
Luikse wafel

Luikse wafels, de lekkerste

Heb jij dat ook? Die trek naar iets zoets, maar ben je de chocolade of standaard koekjes beu? Hier heb ik een recept voor de beste Luikse wafels. Omdat ieder wafelijzer anders is zul je wat moeten spelen met de temperatuur en tijdsduur. Begin maar!

Luikse wafel

Ingrediënten

375 gram – Bloem
180 gram – Melk (lauw)
30 gram – Verse bakkersgist, óf 10 gram – Instant gist
1 ei & 1 eigeel
8 gram – Fijn zout
1 zakje – Vanille suiker
200 gram – Roomboter (zacht)
250 gram – Parelsuiker (of kristalsuiker)

Instructies

1
Doe de gist in de lauwe melk (wanneer deze te heet is gaat de gist dood). Roer dit door, zodat we gist wakker kan worden.
2
Doe de bloem in een beslagschaal, maak een kuiltje in het midden.
3
Giet de melk met gist bij de bloem.
4
Mix dit langzaam met een lepel, niet alle bloem moet al opgenomen zijn, dat komt later.
5
Wanneer het deeg niet meer opneemt kun je er het ei, eigeel en vanille suiker aan toevoegen. Mix dit verder met je lepel.
6
Nu zou je ongeveer de helft van je bloem in je beslag moeten hebben zitten. Wanneer dit weer goed aanvoelt mag je het zout toevoegen. Het zout mag niet direct met het gist in contact komen, want dan verliest het gist zijn werking.
7
Mix het deeg nu tot een mooie homogene massa.
8
Dek je deeg af met huishoudfolie en laat het rijzen voor 30 minuten. Dit kun je het best doen op een warme plaats (25 – 30 graden, bijvoorbeeld in een oven die zacht aanstaat).
9
Na het rijzen mag je de lucht er uitdrukken.
10
Mix nu de suiker met je keukenmachine (deeghaak) door je deeg, je mag stoppen wanneer dit erdoor zit, de suiker hoeft niet op te lossen!
11
Wanneer de suiker in je deeg zit mag je de boter toevoegen in stukjes. Ook hierbij, wanneer het door het deeg zit is het goed. Doe je deeg niet overmixen!
12
Nu is je deeg goed om gebakken te worden! Ik had mijn wafelijzer op 60% vermogen staan, en liet de wafels 4 tot 5 minuten bakken. Dan kwamen ze er mooi goudbruin uit. Wat natuurlijk extra lekker is, is je wafels als een dessert te eten met slagroom, aardbeien, chocopasta of wat stroop! Geniet er van!
Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oh My Foodies
Sluit Kookmodus